Workshop Wet- en regelgeving

Hoe is het gesteld met jouw kennis over de Participatiewet, Beschut Werk en de wetgeving voor de Banenafspraak met doelgroepenregister? Een nieuw jaar, een nieuw kabinet. En ook nieuwe Wet & Regelgeving?
Vraag jij je ook af wat er veranderd is of wat er gaat veranderen?

In een dagdeel praat Jelle Bosch je helemaal bij!
De workshop Wet & Regelgeving kun je in april, mei en juni volgen op verschillende locaties door het land.

Kosten: €295,-

Bekijk hier de data en schrijf je in!

Rond de doorstroom van kwetsbare jongeren naar de arbeidsmarkt zijn drie transities samengekomen: De transitie Jeugdzorg, de AWBZ/Wmo en de Participatiewet inclusief de veranderingen binnen de Wajong en de Wet Sociale Werkvoorziening.

Als school voor voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs is het van belang goed op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Om leerlingen, ouders en partners van school (bijvoorbeeld (stage)bedrijven) hierin te kunnen begeleiden en van de juiste informatie te voorzien.

Binnen een paar uur helemaal op de hoogte

Tijdens deze workshop worden deelnemers volledig bijgepraat over de laatste wijzigingen in o.a. de Participatiewet, Beschut Werk en de wetgeving voor de Banenafspraak met doelgroepenregister. Wat zijn de feiten? Hoe gaan gemeente(n) om met deze ontwikkelingen? Over welke financiële voordelen kun je werkgevers informeren? Wat betekenen deze ontwikkelingen voor het onderwijs? Welke informatie is van belang voor het begeleiden van leerlingen, ouders en (stage)bedrijven tijdens de uitstroomfase?

Concrete casussen uit de eigen praktijk
Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om concrete vragen en praktijkcasussen in te brengen en te bespreken. Uitkomsten worden vertaald naar algemene regels en feitelijkheden waardoor iedere besproken casus waardevol is voor alle deelnemers. Op deze manier wordt de informatie concreet vertaald naar de eigen dagelijkse (onderwijs)praktijk.

Voor wie:

Deze workshop is voor iedereen die te maken heeft met de dynamische wereld van onderwijs en arbeidstoeleiding en binnen een paar uur weer volledig op de hoogte wil zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving.

Maatwerk en meer informatie:

Wil je niet de standaard workshop, maar deze inhoud als onderdeel van een studiedag, invulling van een teamvergadering, lezing op een informatieavond, trainingsmiddag of als workshop tijdens een congres?

Mail naar training@edunova.nl voor het verkennen van alle mogelijkheden en tarieven.

Kosten workshop:

De kosten voor een workshop van twee uur bedragen € 695,- (tot 20 personen). Dit bedrag is vrij van btw, inclusief afstemming, voorbereiding, materiaal en exclusief reiskosten. Deelnemers ontvangen de meest recente versie van Het Werkboekje (t.w.v. € 17,50). Dit is een handig boekje in pocketformaat met alle wet- en regelgeving van het onderwijs en sociale domein in heldere taal toegelicht.