Veel gestelde vragen:

Opleiding:

Moet de opleiding in 1 schooljaar worden afgerond?

Nee, dat hoeft niet. We hebben de opleiding opgesplitst in twee delen zodat je jouw eigen tempo kunt bepalen. Het is dus mogelijk om het basis- en vervolgdeel in één schooljaar te volgen. Maar wanneer het in verband met planning, het regelen van vervanging of kostentechnisch beter uit komt om de opleiding te verspreiden over twee schooljaren, dan heb je daar ook de mogelijkheid toe. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de planning.

Waar vindt de opleiding plaats?

De Opleiding Arbeidstoeleiding wordt als open inschrijving aangeboden in Utrecht. Daar maken we gebruik van de locatie La Vie Meeting Centre, een locatie dat volledig is ingericht voor het verzorgen van dit soort bijeenkomsten. Het adres is: St. Jacobsstraat 61, 3511 BP Utrecht. Parkeergarage La Vie is gelegen onder het pand en het Centraal Station is op 2 minuten loopafstand. Ideale bereikbaarheid dus!

Ik ben al een ervaren stagebegeleider. Moet ik dan nog het basisdeel volgen?

Dat we werken met een basisdeel en een vervolgdeel, zegt niets over het instapniveau dat jij als cursist moet hebben. De reden dat we de Opleiding Arbeidstoeleiding in twee delen opsplitsen, biedt jou als cursist de gelegenheid om de totale opleiding in je eigen tempo te volgen. Wanneer je de totale opleiding hebt afgerond, heb je alle thema’s waar jij als stagebegeleider mee te maken krijgt in jouw dagelijkse praktijk, naar een hoger plan kunnen tillen. Of je nu 2 of 20 jaar in het vak zit, maakt voor het volgen van de opleiding niet uit. Daar spelen onze trainers feilloos op in!

Wat is de bedoeling van de terugkom middag?

Wij horen vaak dat cursisten het prettig vinden om nog eens bij elkaar te komen om vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en elkaar nog eens te ontmoeten. Daarom organiseren we zowel na het basis- als het vervolgdeel van de Opleiding Arbeidstoeleiding een terugkom moment. Tijdens zo’n dagdeel is er alle ruimte om problemen in te brengen, relevante ontwikkelingen met elkaar te bespreken en succeservaringen te delen. Het wordt door onze (oud)cursisten ervaren als een zeer waardevolle aanvulling op de opleiding!

Ik heb een opleidingsdag niet kunnen volgen. Is het mogelijk deze in te halen?

Absoluut! Neem gerust  contact met ons op, dan denken we graag met je mee.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?

Dat kan. Vanaf het moment van inschrijven, heb je een bedenktijd van 14 dagen waarin je jouw inschrijving kosteloos kunt annuleren. Lees hierover alles in onze <algemene voorwaarden>.

Wanneer ontvang ik een certificaat?

Je ontvangt een CRKBO-certificaat van deelname wanneer je alle opleidingsdagen van de Opleiding Arbeidstoeleiding hebt gevolgd. Deze wordt uitgedeeld tijdens het laatste terugkom moment of per post toegestuurd naar het adres dat bij ons bekend is op basis van de gegevens die je hebt doorgegeven bij inschrijving.
CRKBO staat voor Centraal Register Kort Beroepsonderwijs waar wij als Edunova Training zijn aangemeld.

Kan ik mijn persoonlijke ontwikkelbudget inzetten voor deze opleiding?

Dat kan zeker!  

Is het mogelijk om de opleiding bij ons in de regio of op school te verzorgen?

Absoluut. Wij verzorgen onze Opleiding Arbeidstoeleiding graag in de regio of op school. Het biedt ons namelijk de gelegenheid om aan te sluiten bij de ontwikkelingen die er bij jou op school en in de regio spelen. Ook kunnen we met je sparren over andere trainingen, workshops en maatwerkgerichte opleidingsdagen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te verkennen en een afspraak te plannen. Dan komen wij graag langs voor een kop koffie en een vrijblijvend (kennismakings)gesprek.

Kennisabonnement:

Hoe lang loopt een abonnement?

Een abonnementsjaar van Het Kennisabonnement loopt van 1 januari t/m 31 december. Het is mogelijk je tijdens een lopend abonnementsjaar aan te melden, uiteraard passen we dan de prijs aan. Lees hierover alles in de algemene voorwaarden of mail je vragen naar kennis@edunova.nl.

Is het mogelijk om met meerdere personen gebruik te maken van een abonnement?

Het abonnement is verbonden aan de persoon die zich inschrijft. De kosten voor het Kennisabonnement bedragen dan €379,-. Wil je graag samen met je collega of collega’s gebruik maken van het abonnement? Dan betaal je €279,- extra per collega (prijsopbouw is geldig per brinnummer, het unieke nummer van de onderwijslocatie waar je werkzaam bent).

Komt er nog BTW bij?

Nee, wij hoeven geen btw te rekenen omdat we als opleidingsinstituut daarvan vrijgesteld zijn. De prijzen die we noemen, zijn dus ook de prijzen die je terugziet op de factuur.

Wanneer zijn de netwerkbijeenkomsten ?

Bij aanmelding ontvang je een jaaroverzicht van de geplande Kennis- en Netwerkbijeenkomsten. Daar ben je automatisch voor aangemeld, dus je plek is standaard gereserveerd. Een maand voor de geplande bijeenkomst ontvang je nog even een reminder van ons met het onderwerp van de bijeenkomst, datum, tijdstip, locatie, routebeschrijving en overige relevante info. Dit is overigens ook allemaal terug te vinden op het Kennisplatform kennisbank.edunova.nl waar jij de inloggegevens van hebt.