Workshop Puberbrein (en Social Media)

“Het is niet eerlijk om van tieners te verwachten dat ze op een volwassen manier beslissingen nemen terwijl hun hersenen nog niet af zijn!”
(Jay Giedd, hersenonderzoeker)

Wist je dat het puberbrein pas op 25 jarige leeftijd volledig is volgroeid? Tot die tijd maken de hersenen een grote verandering door en rijpen de verschillende hersengebieden niet tegelijkertijd. Dit is van invloed op zowel de cognitieve als sociaal emotionele ontwikkeling en vormt de essentie van het puberbrein.

Welke invloed heeft de ontwikkeling van dit puberbrein op het maken van keuzes? Bijvoorbeeld als het gaat om beroeps- of studiekeuze? Welke invloed heeft de sociale omgeving en Social Media op de ontwikkeling van pubers? En hoe kunnen we pubers het beste begeleiden? Gedurende deze interactieve workshop worden concrete tips, handvatten en praktijkvoorbeelden aangereikt.

Voor wie

Deze workshop is voor iedereen werkzaam is binnen onderwijs of zorg en te maken heeft met het begeleiden van pubers.

Hoe

Als onderdeel van een studiedag, invulling van een teamvergadering, lezing op een informatieavond of als opening of workshop op een congres. Mail naar training@edunova.nl voor het verkennen van alle mogelijkheden.

X