Workshop Omgaan met cultuurverschillen

“Het zijn niet culturen die elkaar ontmoeten maar mensen…”

Wat is cultuur? Wanneer spreken we over verschillen? Hoe beïnvloedt cultuur ons dagelijkse leven, de begeleiding van leerlingen en de communicatie met ouders? Hoe kan ik verschillen overbruggen? En wat kan ik doen om de begeleiding van leerlingen (en ouders) met een andere culturele achtergrond nog succesvoller te laten verlopen?

In deze workshop leer je anders kijken naar culturen. We gaan op zoek naar algemene kernwaarden van culturen en hoe die zich verschillend kunnen uiten. Daarbij kijken we naar de eigen kernwaarden en onderzoeken we vervolgens die van ‘de ander’. Je krijgt inzicht in culturele gevoeligheden en handvatten hoe je deze kunt overbruggen. De workshop is interactief, er is ruimte voor dialoog, het stellen van vragen en het inbrengen van voorbeelden uit de eigen praktijk. Je gaat sowieso naar huis met nieuwe inzichten, tips en handvatten voor in de dagelijkse praktijk.

Voor wie:

Docenten, mentoren, stagebegeleiders en jongerenbegeleiders werkzaam binnen onderwijs, zorg of dagbesteding.

Maatwerk en meer informatie:

Wil je niet de standaard workshop, maar deze inhoud als onderdeel van een studiedag, invulling van een teamvergadering, lezing op een (ouder)informatieavond, trainingsmiddag, workshop of opening van een congres? Mail naar training@edunova.nl voor het verkennen van alle mogelijkheden en tarieven.

Kosten workshop:

De kosten voor een workshop van twee uur bedragen €595,- (tot 20 personen). Dit bedrag is vrij van btw inclusief afstemming, voorbereiding, materiaal en exclusief reiskosten.