Workshop Omgaan met grensoverschrijdend gedrag

Herken je dat? Die ene leerling die net iets te uitdagend gekleed bij je tafel staat, die ouder die in jouw ogen agressief overkomt, die collega die net iets te lang over een leerling heen gebogen staat.

In tegenstelling tot andere beroepsgroepen bestaat er voor het onderwijs geen centrale, algemeen geldende gedragscode of beroepscode. Scholen en hun besturen zijn dus zelf aan zet. Grenzen verkennen én verleggen hoort bij ons mensen. Maar wat als dat over jouw grenzen gaat?

In deze training gaan we samen op zoek naar pedagogische antwoorden op de vragen:

  • Wat is grensoverschrijdend gedrag voor jou als persoon?
  • Hoe kun je hier op een goede manier op reageren?
  • Hoe kun je in jouw klas en als team blijven zorgen voor een veilig pedagogisch klimaat?

Tijdens deze workshop krijg je inzichten en handvatten die jij als docent nodig hebt om deze situaties te herkennen en er goed mee om te gaan, zonder de verbinding te verliezen met je leerling, ouders of collega’s. In een veilige setting oefenen we herkenbare situaties met een ervaren trainer en trainingsacteur. Je leert adequaat reageren, de juiste gespreksvorm toepassen en daarmee sterker in je schoenen staan.

Voor wie:

Voor ieder die zich wil ontwikkelen in het voeren van gesprekken: docenten, mentoren, stagebegeleiders en jongerenbegeleiders werkzaam binnen onderwijs, zorg of dagbesteding.

Maatwerk en meer informatie:

Wil je niet de standaard workshop, maar deze inhoud als onderdeel van een studiedag, invulling van een teamvergadering, lezing op een (ouder)informatieavond, trainingsmiddag, workshop of opening van een congres? Mail naar training@edunova.nl voor het verkennen van alle mogelijkheden en tarieven.

Kosten workshop:

De kosten voor een workshop van een dagdeel bedragen € 1.750,- (tot 12 personen). Dit bedrag is vrij van btw, inclusief afstemming, voorbereiding, materiaal en exclusief reiskosten. Het werken met een trainersacteur is hier bij inbegrepen.